Sveriges Tidskrifter


ÅRETS MEST EFFEKTIVA TIDSKRIFTSANNONS!

Hej Anna ,

I samarbete med Sveriges Tidskrifter utser RAM för tredje året i rad ”Årets mest effektiva tidskriftsannons”. Det är tidskrifternas läsare som är juryn och urvalet av annonser baseras helt och hållet på de faktiska mätningar som genomförts av RAM under året.

Den mest effektiva tidskriftsannonsen 2019 blev följande annons för Kockens!

Kockens har varit en ledande innovatör i den svenska krydd- och matvärlden sedan 50-talet. Kockens erbjuder torkade kryddor och produkter som har valts ut med stor noggrannhet för att hjälpa dig skapa magi hemma i ditt eget kök.

”Vi är otroligt stolta och glada över att få motta detta pris. I vår kommunikation är det viktigt för oss att lyfta fram kryddan som den hjälte den faktiskt är i all matlagning” säger Emma Åkesson, kommunikationsansvarig på Kockens.

Kryddor är inte bara salt och peppar utan det finns många spännande smaker att utforska som förhöjer smakupplevelsen i allt från drycker, smoothies och olika mellanmålsalternativ. Vi vill visa exempel på användning som kanske inte är det man tänker på i första hand men som är både gott, fräscht och går snabbt att tillaga.

Vi vill även passa på att lyfta fram vårt ekologiska sortiment där även en del produkter är Fairtrade-märkta. Annonsering i magasin i kombination med våra digitala kanaler gjorde att kampanjen blev mycket lyckad och vi märkte en ökad efterfrågan på våra produkter.

I årets urval ingick 1 006 mätningar (annonser) från drygt 60 olika tidskriftstitlar. Antalet intervjuer/svar uppgick till drygt 293 000. Varje annons får en effektpoäng som baseras på RAMs effektindex (Engagemang + Agera) * Observation och den annons som får högst poäng är den mest effektiva.

I samband med årets Tidskriftsdag, där RAM var en av sponsorerna, fick deltagarna möjlighet att gissa vilken annons -av de 10 mest effektiva- som var årets vinnare. Av de som gissade på rätt annons så utlottades en flaska champagne, vinnaren blev Pernilla Halling från Tidningen Balans. 
‚Äč
Untitled Page